111ο Podcast

Σε αυτό το επεισόδιο του Podcast Όλα είναι δρόμος, θα σας κάνω τα αποκαλυπτήρια του βιβλίου μου με τον ομώνυμο τίτλο “Όλα είναι δρόμος”.

Στο βιβλίο «Όλα είναι δρόμος», καταθέτω τις βιωματικές μου εμπειρίες, τις ατομικές μου μάχες και τους προσωπικούς μου «μαραθώνιους» στη μέχρι σήμερα δρομική μου πορεία· μια πορεία καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα, με την οποία ακριβώς γι’ αυτό πιστεύω μπορεί να ταυτιστεί ο κάθε αναγνώστης και ερασιτέχνης δρομέας: επειδή αναδεικνύεται η μαγεία και ταυτόχρονα οι δυσκολίες του τρεξίματος στις πραγματικές διαστάσεις του.

 

Σε αυτό το επεισόδιο του Podcast Όλα είναι δρόμος, θα σας κάνω τα αποκαλυπτήρια του βιβλίου μου με τον ομώνυμο τίτλο “Όλα είναι δρόμος”.

Γεια χαρά φίλοι μου.

Θα μου επιτρέψετε αλλά σήμερα η μέρα είναι καθαρά δικιά μου. Το σημερινό επεισόδιο αφορά καθαρά εμένα ή μάλλον καλύτερα θα έλεγα αφορά το δικό μου βιβλίο. Το βιβλίο μου με τον τίτλο….. τι άλλο…… «Όλα είναι δρόμος». Επιτέλους μετά από πολύ καιρό παίρνει σάρκα και οστά και άλλος ένας στόχος επετεύχθη και άλλο ένα όνειρο μου πραγματοποιήθηκε. Κάτι για το οποίο κόπιασα πολύ, το πίστεψα όμως, το έβαλα σαν στόχο, το ονειρεύτηκα, κουράστηκα και πάλεψα για αυτό και είμαι πολύ περήφανος σήμερα που από εδώ μέσα μοιράζομαι μαζί σας αυτή μου τη χαρά και ακόμα πιο χαρούμενος που θα σας πω και αργότερα πως όλα τα δικά μου έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αποφάσισα να κάνω την παρουσίαση του δικού μου βιβλίου εδώ μέσα από αυτό εδώ το Podcast σε όλους εσάς τους ακροατές που σας νιώθω πλέον πολύ κοντά μου, θα έλεγα σαν οικογένεια μου και όχι σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή κάποιον άλλον χώρο. Δεν είμαι εγώ για τέτοια και επισημότητες, τουλάχιστον όχι για την ώρα και έτσι και για να πρωτοτυπήσουμε λιγάκι, για πρώτη φορά θα έχουμε online παρουσίαση βιβλίου μέσα από Podcast και όχι σε φυσικό χώρο. Άλλωστε η δύναμη μας είναι αυτή η παρέα που έχει δημιουργηθεί εδώ μέσα και μάλιστα έχω γνωριστεί με πολλούς από εσάς και εύχομαι με ακόμα περισσότερους στο μέλλον και σε διάφορες δρομικές εκδηλώσεις που προτίθεμαι να λάβω μέρος.  Θα έλεγα μάλιστα ότι δρομικά «μεγαλώνουμε» παρέα!

Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο στις 18/01/2021, εν μέσω πανδημίας και πολύ πριν ξεκινήσω τα Podcast. Σχεδόν έναν χρόνο πριν από τα Podcast. Είχα απλά ονειρευτεί και σχεδιάσει τους επερχόμενους 6 Μαραθώνιους που ξεκίνησα εν τέλει 8 μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2021 και απλά ξεκίνησα να γράφω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου από όλη την μέχρι τότε δρομική μου πορεία. Πως ξεκίνησα να τρέχω, πως το βιώνω και άλλα πολλά, με απώτερο βέβαια σκοπό να καταγράψω και αργότερα όλο μου αυτό το ταξίδι προς τα αστέρια και τους 6 World Marathon Majors. Δεν ήξερα που θα οδηγήσει όλο αυτό, έκανα ένα βήμα την κάθε φορά, σιγά και σταθερά αλλά με πλάνο, ώσπου κάποια στιγμή από το πουθενά ήρθαν και τα Podcast για να πω πως ήρθε και έδεσε το γλυκό. Ένα βήμα τη φορά, μία επιτυχία τη φορά, με ορίζοντα πάντα τον μεγάλο στόχο που ήταν να ολοκληρωθούν οι 6 Majors και μαζί με αυτούς και το βιβλίο.

Για  να σας αποκαλύψω και κάτι, σαν τίτλο του βιβλίου σκεφτόμουν κάτι το πολύ διαφορετικό και που είχε να κάνει με τους 6 Majors, ήρθε όμως αργότερα το Podcast για να μου ανατρέψει τόσο τον τίτλο όσο και το εξώφυλλο.

Πάμε να πούμε λίγα πράγματα και για το βιβλίο….

Τι σχέση μπορεί να έχει το Τόκιο με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά; Πώς συνδυάζεται η Νέα Υόρκη με τις ενδορφίνες; Ποιο είναι το κοινό στοιχείο ανάμεσα σε έναν μαραθώνιο και ένα burger; Τι μπορεί να συνδέει ένα αθλητικό podcast με έξι διεθνείς μεγαλουπόλεις;

Αυτά και πολλά άλλα απαντιούνται στο βιβλίο «Όλα είναι δρόμος», όπου καταθέτω τις βιωματικές μου εμπειρίες, τις ατομικές μου μάχες και τους προσωπικούς μου «μαραθώνιους» στη μέχρι σήμερα δρομική μου πορεία· μια πορεία καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα, με την οποία ακριβώς γι’ αυτό πιστεύω μπορεί να ταυτιστεί ο κάθε αναγνώστης και ερασιτέχνης δρομέας: επειδή αναδεικνύεται η μαγεία και ταυτόχρονα οι δυσκολίες του τρεξίματος στις πραγματικές διαστάσεις του. 

Το τρέξιμο ως άθλημα κρίθηκε, από την αρχαιότητα ακόμη, τόσο σημαντικό, ώστε από μικρή ηλικία τα παιδιά διδάσκονταν τις τεχνικές και τη φιλοσοφία του δρόμου, αγωνίσματος που καθιερώθηκε ως βασικό στοιχείο της εκπαίδευσής τους. Σήμερα, οι τεχνικές του τρεξίματος έχουν μελετηθεί και εξελιχτεί στον μέγιστο βαθμό χάρη στην τεχνογνωσία ειδικευμένων επιστημόνων. Η φιλοσοφία του δρόμου, όμως, εξακολουθεί είναι μία ολότελα ατομική υπόθεση. Έτσι και εγώ μέσα από αυτό εδώ το βιβλίο ξεδιπλώνω την ατομική μου δρομική φιλοσοφία, που με τα χρόνια εξελίχτηκε σε φιλοσοφία ζωής.

Στο βιβλίο «Όλα είναι δρόμος», περιγράφω με κάθε λεπτομέρεια όλες τις αγωνίες, τις στερήσεις, τις αναποδιές αλλά και τις μεγαλειώδεις στιγμές που έζησα από την πρώτη στιγμή που βγήκα στον δρόμο, μέχρι να κατακτήσω το όνειρό μου να γίνω Six Star Finisher, δηλαδή να τερματίσω στους έξι μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου.

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τον αθλητισμό. Ως νέο μάλιστα αυτό που με είχε κερδίσει ήταν το ποδόσφαιρο. Ερασιτεχνικά, σε ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ποδόσφαιρο, ερασιτεχνικά πάντα σε ομάδα έπαιζα μέχρι τα 38 μου. Γύρω στα 40 μου όμως, το 2012, από το πουθενά, μπήκε το τρέξιμο στη ζωή μου. Στην αρχή απλά, χωρίς πλάνο και τακτική. Χωρίς καθόλου γνώσεις. Χωρίς κάποιο πρόγραμμα. Απλά έτρεχα. Με οδηγό ό,τι διάβαζα από το ίντερνετ και τα περιοδικά, έτρεχα μία, δύο, το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα, συνήθως όταν είχε μάθημα τένις η μεγάλη μου κόρη. Το ευχαριστιόμουν ιδιαίτερα και γι’ αυτό έψαξα το θέμα των αγώνων∙ ημιμαραθώνιοι και μαραθώνιοι.

Αρωγός μου στην προσπάθεια αυτή στάθηκε από το 2018 ο Βασίλης Κρομμύδας, αθλητής και προπονητής πάνω από 30 χρόνια του τρίαθλου και των αθλημάτων αντοχής. Με τη δικιά του καθοδήγηση, αργά αλλά σταθερά, το απλό τρέξιμο άρχισε να γίνεται αγάπη, χόμπι, εθισμός. Γι’ αυτό αναζήτησα το παραπάνω βήμα, για βελτίωση και εξέλιξη σε αυτό που άρχισε να κερδίζει ψυχή και σώμα.

Η αγωνιστική μου βελτίωση ήταν εμφανής, η αντοχή μου αυξήθηκε, οι αποστάσεις μεγάλωσαν, οι χρόνοι μου μειώθηκαν.

Όταν πια έφτασα σε επίπεδο να υποστηρίξω μεγαλύτερους αγώνες, περισσοτέρων χιλιομέτρων, μεγαλύτερης αντοχής, εκεί γεννήθηκαν και τα νέα δρομικά μου όνειρα. Και κάθε φορά που έβλεπα ότι ένας στόχος επιτυγχάνετο, άλλος έπαιρνε τη θέση του.

Οι προπονήσεις και η σκληρή δουλειά συνεχίστηκαν και ακολούθησαν και άλλοι αγώνες Ημι-Μαραθωνίου, Μαραθωνίου με καλύτερα αποτελέσματα. Όλες αυτές οι αγωνιστικές εμπειρίες με ενθουσίασαν και με πείσμωσαν περισσότερο. Εκεί συνειδητοποίησα πως όταν κάτι το θέλεις πραγματικά, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κατάκτηση του ονείρου σου. Και πλέον είχα αποκτήσει το δικό μου δρομικό όνειρο∙ να ολοκληρώσω τους Μαραθωνίους  6 World Marathon Majors, αλλά συγχρόνως να αγωνιστώ περισσότερο σε υπεραποστάσεις, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε με διάφορους αγώνες και αποκορύφωμα το 2023 τον τερματισμό στον Ολύμπιο Δρόμο απόστασης 180 χιλιομέτρων σε χρόνο 25 ώρες και 39 λεπτά, απ’ όπου κατάφερα και πήρα και την πολυπόθητη πρόκριση για το Σπάρταθλον.

Οι προπονήσεις πολλές και συστηματικές∙ γυμναστήριο, τρέξιμο, κολύμπι, ασκήσεις, όλα όσα χρειάζονταν για την επίτευξη των στόχων. Καθημερινά και αγόγγυστα, συστηματικά, μεθοδικά και με συνέπεια. Οι θυσίες ακόμη περισσότερες. Ιδίως όσες αφορούν τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις καθώς στερήθηκα στιγμές μαζί τους. Οι οικονομικές θυσίες, και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς, δυσκολότερες. Παράλληλα έπρεπε να συνδυάσω τις προσπάθειες αυτές και με τις έντονες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Και έφτασε η στιγμή της υλοποίησης.  6 Μαραθώνιοι σε Βερολίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και τέλος Τόκυο, όπου κατάφερα να τερματίσω με χρόνο 3:19 και να γίνω «6 Star Finisher»!. Ένας στόχος που στην αρχή φάνταζε ως άπιαστο όνειρο, ολοκληρώθηκε στο Τόκυο στις 05 Μαρτίου του 2023. Έγινα τότε ο 16ος Έλληνας που κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το εγχείρημα και ο πρώτος που το έκανε μέσα σε διάστημα 525 ημερών!

Από τη συμμετοχή μου σε αυτή στη σειρά των έξι μαραθώνιων, μέσα από το κλίμα των αγώνων, τους διοργανωτές, τα μέρη, τα ταξίδια, γέμισα συναισθήματα και εικόνες που θα θυμάμαι για πάντα και που άλλαξαν τη ζωή μου αλλά και εμένα ως άνθρωπο. Οι δυσκολίες για την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολυδιάστατες και έχουν να κάνουν με πολλές παραμέτρους.

Κάθε ταξίδι είναι πρόκληση και δοκιμασία. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, η περίοδος της αθλητικής προετοιμασίας να κυλήσει ομαλά και χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα, διαφορετικά πάει στράφι το όλο εγχείρημα-ταξίδι, κάτι που συνεπάγεται κυρίως οικονομική αλλά και ψυχολογική επιβάρυνση.

6 τερματισμοί όλοι τόσο διαφορετικοί, σε 6 διαφορετικές πόλεις του κόσμου, αλλά την ίδια στιγμή τόσο κοινοί, αφού σε κάθε έναν από αυτούς τους τερματισμούς ένιωθα τα ίδια απίστευτα συναισθήματα. Αυτά που νιώθουν οι δρομείς κόβοντας το νήμα σε κάθε αγώνα Μαραθωνίου. Συναισθήματα που λούζουν απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το σώμα, προκαλώντας όλα τα κύτταρα να συμμετέχουν σε αυτό το παραλήρημα και προξενούν απερίγραπτη χαρά και ηδονή. Είναι η στιγμή που κλαις και γελάς ταυτόχρονα, είναι η σωματική και πνευματική εξιλέωση, είναι το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών των προηγούμενων μηνών.

Και κάτι σημαντικό για το βιβλίο αυτό!

Όλα τα δικά μου έσοδα από την πώληση του βιβλίου μου θα πάνε για καλό σκοπό, αφού θα δοθούν σε ιατρικό εξοπλισμό στο Παιδοογκολογικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είχα από κοντά επαφή με την διευθύντρια του τμήματος την κυρία Ευγενία Παπακωνσταντίνου, η οποία και δέχθηκε με μεγάλη χαρά αυτή την προσφορά μου και δεν σας κρύβω ανυπομονώ με το καλό να υλοποιηθεί και αυτό θα γίνει φυσικά με την δικιά σας βοήθεια. Να επαναλάβω πως όχι μέρος των εσόδων, αλλά όλα τα δικά μου έσοδα από το βιβλίο θα πάνε για αυτόν τον σκοπό! Πάμε όλοι μαζί να εξαντλήσουμε την 1η έκδοση του βιβλίου και να υλοποιήσω με μεγάλη χαρά και αυτόν εδώ τον στόχο. Για αυτό άλλωστε και απαίτηση μου ήταν και θα το δείτε και σε κάθε βιβλίο που θα πάρετε, θα υπάρχει ειδική ζώνη που αγκαλιάζει το βιβλίο και θα αναφέρει τον σκοπό αυτό.

Τις θερμότερες ευχαριστίες τις οφείλω, πρώτα απ’ όλους, στη γυναίκα μου Σοφία, για την αγάπη, τη βαθιά κατανόηση και την ουσιαστική της στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για όλες τις θυσίες που ήταν διατεθειμένη να κάνει πλάι μου προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά και να επιτύχει αυτό το εγχείρημα.
Ευχαριστώ ακόμη τα παιδιά μου, Ελίζα, Σήλια και Μιλτιάδη, που ποτέ δεν παραπονέθηκαν για τα μεγάλα και συχνά διαστήματα που λείπαμε μακριά τους.

Μεγάλη ευγνωμοσύνη χρωστώ στους αγαπημένους μου γονείς, Μιλτιάδη και Ελισάβετ, που στάθηκαν για μένα πρότυπα ήθους και ευγένειας, που με γαλούχησαν με αξίες και ιδανικά και, προπάντων, που μου έμαθαν να σέβομαι τους ανθρώπους και να μην τα παρατάω.

Ευχαριστώ βαθιά τη νύφη μου Άννα Φωτίου, εξαιρετική εκπαιδευτικό, συγγραφέα και σπουδαίο άνθρωπο, που ήταν από τους πρώτους που πίστεψε σε μένα. Της είμαι άπειρα ευγνώμων για την καθοδήγηση και τις συμβουλές της καθ’ όλη τη διάρκεια συγγραφής.

Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες οφείλω στους:

Τάσο Καραγιαννίδη, κολλητό μου και αδερφό στο τρέξιμο, για τα άπειρα χιλιόμετρα που τρέξαμε παρέα και συνεχίζουμε να τρέχουμε και τις ακόμα άπειρες δρομικές συζητήσεις που συνεχίζουμε να κάνουμε, τον προπονητή μου Βασίλη Κρομμύδα για την προπονητική καθοδήγηση  όλα αυτά τα χρόνια, η οποία πραγματικά μου άλλαξε επίπεδο· τη φίλη και προπονήτρια γυμνάστρια Μαριάννα Βελλή, για τις επαγγελματικές συμβουλές και την ουσιαστικά ωφέλιμη καθοδήγησή της (Μαριάννα, εύχομαι ο νέος σου σύλλογος στίβου στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης να θριαμβεύει!)· τον Γιώργο Καραγιάννη του γραφείου «Golden Marathon Tours» και τη γυναίκα του Έφη Παπαδοπούλου, για τη συμπαράσταση, για τα ταξίδια που κάναμε μαζί και για την αληθινή φιλία τους· τον εκδότη μου Ηλία Τσιπτσέ που πίστεψε –περισσότερο κι από μένα– από την αρχή σε αυτό το βιβλίο, για τον ενθουσιασμό, τη διαρκή στήριξή του κατά τη διάρκεια της συγγραφής και για την εμπιστοσύνη του· τη Φανή Κεχαγιά, εκπαιδευτικό, συγγραφέα και επιμελήτρια κειμένων, για την υπομονή μέχρι να πάρει το βιβλίο την τελική μορφή του· τέλος όλους εσάς τους πιστούς ακροατές του podcast «Όλα είναι δρόμος», για την στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια. Μία στήριξη που ζητώ από όλους εσάς ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά με το βιβλίο μου και τα έσοδα αυτού που θα πάνε για τον σκοπό που ανέφερα.

Το βιβλίο «Όλα είναι δρόμος», πέρα από βιωματική κατάθεση ενός ερασιτέχνη δρομέα σε αγώνες αποστάσεων (μαραθώνιους και άλλους), αποδεικνύει βήμα-βήμα πως τίποτε δεν είναι αδύνατο για τον άνθρωπο, όταν τον ατσαλώνει η αποφασιστικότητα και η θέληση, η πίστη στον εαυτό και η αληθινή αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Αυτό είναι και το τρέξιμο για κάποιους από μας. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής μας, αφού χρειάζεται να κοπιάσουμε, να ξυπνήσουμε κάποιες φορές νωρίς, να κάνουμε προπονήσεις όντας κουρασμένοι από την καθημερινή μας εργασία, να σηκωθούμε από τον καναπέ μια κρύα και βροχερή μέρα για να προπονηθούμε. Ένα από τα πιο κοινά εμπόδια για την έναρξη μιας ρουτίνας τρεξίματος είναι η ζώνη άνεσης. Όμως, αν πείτε ναι σε νέες προκλήσεις και πιέσετε τον εαυτό σας πέρα από τα όριά του, μπορείτε να αναπτύξετε ανθεκτικότητα, αυτοπειθαρχία και νοοτροπία ανάπτυξης. Πιέζοντας τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας και προκαλώντας τον να τρέχει τακτικά, μπορείτε να βιώσετε σπουδαία οφέλη για την ψυχική υγεία σας, να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία και να αντιληφθείτε το τρέξιμο ως μία σημαντική πτυχή της προσωπικής σας ανάπτυξης. Οι δεξιότητες που θα καλλιεργήσετε με το τρέξιμο μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους τομείς της ζωής σας, βοηθώντας σας να επιτύχετε προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας αρχικά μπορεί να σας σοκάρει. Αλλά όταν περάσει η πρώτη μπόρα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απομεινάρια της παλιάς σας ζωής για τη δημιουργία της νέας που θέλετε να δημιουργήσετε. Δεν είναι εύκολο, όμως, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Οι άνθρωποι, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δεν έχουν αυτό που θέλουν, επειδή κάποια στιγμή τα παράτησαν. Παράτησαν τα όνειρα και τους στόχους τους. Και η ζωή δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν δίνει ποτέ σε όσους χρειάζονται, αλλά σε όσους αξίζουν

Έχοντας ζήσει μία δρομική περιπέτεια μοναδική, δικαιωματικά σας προτρέπω: «Μη φοβάστε. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και μην πάψετε ποτέ να ονειρεύεστε!»

Επίσης μην ξεχάσετε πως εν όψη του Μαραθώνιου της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος θα βρίσκομαι την Παρασκευή το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 7 και το Σάββατο το πρωί στο περίπτερο της Sportbook 11:00 με 13:00, για να γνωριστούμε από κοντά και όσοι θελήσετε να πάρετε και το βιβλίο μου, αλλά και να σας το υπογράψω.

Για την ημέρα του αγώνα τα έχω ξαναπεί, αλλά θα επαναλάβω το εξής σημαντικό. Θα είμαι Pacer του αγώνα του Μαραθώνιου δρόμου για όσους προσπαθήσετε να καλύψετε τον αγώνα σε λιγότερο από 4 ώρες. Θα πάμε παρέα σε όλον τον αγώνα και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω να σπάσετε το φράγμα των 4 ωρών που ξέρω ότι αποτελεί ο μεγαλύτερος στόχος του κάθε δρομέα.

Έτσι στην Πέλλα εκεί στην εκκίνηση του αγώνα θα συναντηθούμε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να πούμε μια καλημέρα, να γνωριστούμε από κοντά, να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία και όσοι θέλετε να έρθετε παρέα μέχρι τον τερματισμό για να σπάσετε τις 4 ώρες αφού θα κινηθούμε με ρυθμό 5:35 με 5:40. Πραγματικά θέλω πολύ να βοηθήσω όσους περισσότερους γίνεται να τα καταφέρουν και θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να τρέξουμε μαζί.

Κλείνοντας να επαναλάβω πως Όλα τα δικά μου έσοδα από την πώληση του βιβλίου μου θα πάνε για καλό σκοπό, αφού θα δοθούν σε ιατρικό εξοπλισμό στο Παιδοογκολογικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ζητάω από όλους εσάς να στηρίξετε το βιβλίο αυτό και ανυπομονώ με το καλό και όταν εξαντληθεί η 1η έκδοση, να κάνω πράξη την δέσμευση μου για την δωρεά που προτίθεμαι να κάνω. Να επαναλάβω πως όχι μέρος των εσόδων, αλλά όλα τα δικά μου έσοδα από το βιβλίο θα πάνε για αυτόν τον σκοπό! Βοηθήστε φίλοι μου να το υλοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν!

Το βιβλίο κοστίζει μόλις 14,90 ευρώ και μάλιστα ο εκδοτικός οίκος Sportbook με την σειρά του προσπαθώντας να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην υλοποίηση του δικού μου εγχειρήματος με αυτή τη δωρεά, δεν θα χρεώσει καθόλου μεταφορικά για αποστολές εντός Ελλάδος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  κατά την διαδικασία της αγοράς να βάλετε την λέξη «olaeinaidromos» με λατινικούς χαρακτήρες και δεν θα χρεωθούν τα μεταφορικά. Έτσι με μόνο 15 ευρώ αγοράζετε το βιβλίο και συγχρόνως βοηθάτε στην υλοποίηση του μεγάλου μου στόχου με την δωρεά στο Παδιογκολογικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όλοι μαζί οι δρομείς και όχι μόνο μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και ας το αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί και ότι είμαστε δυνατοί!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε είτε μέσα από την σελίδα olaeinaidromos.gr είτε μέσα από τις εκδόσεις Sportbook, είτε από άλλα Online καταστήματα και φυσικά βιβλιοπωλεία. Link θα σας έχω και στην περιγραφή αυτού εδώ του επεισοδίου, αλλά και στα Social του Podcast.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Μέσα από τις εκδόσεις Sportbook, το βιβλίο θα υπάρχει και σε E-book σε καλύτερη τιμή φυσικά. Για όλους εσάς που δεν βάζετε μυαλό και θέλετε να  συνεχίζετε να ακούτε την φωνή μου, είτε στις προπονήσεις είτε στο αυτοκίνητο είτε όπου αλλού εσείς θέλετε, το βιβλίο θα υπάρχει και σε Audio Book και πάλι σε καλύτερη τιμή. Μάλιστα θα υπάρχει από τις εκδόσεις Sportbook και ειδική πολύ καλή τιμή για να αγοράσετε και συνδυασμό φυσικού βιβλίου, e-book και Audio book. Πραγματικά και αυτός ο συνδυασμός αξίζει πολύ από οικονομικής πλευράς.

Μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε και από την προσφορά του εκδοτικού οίκου με τα δωρεάν μεταφορικά για αποστολή εντός Ελλάδας. Βάλτε στην παραγγελία σας το κωδικό olaeinaidromos με λατινικούς χαρακτήρες.

Πάμε λοιπόν φίλοι μου να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο όλοι μαζί το ταχύτερο δυνατόν, γιατί είναι για καλό σκοπό! Όλοι μαζί οι δρομείς και όχι μόνο μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και ας το αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί και ότι είμαστε δυνατοί! Άλλωστε όπως λέει και το ηχητικό…..

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε!

Μέχρι την επόμενη φορά, να είμαστε καλά, να είμαστε υγιείς και να κάνουμε πάντα αυτό που αγαπάμε και αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Αγορά βιβλίου
Φυσικό βιβλίο
Audio Book
Δωρεάν μεταφορικά χρησιμοποιώντας τη λέξη olaeinaidromos

#################################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε μέσα από το σάϊτ www.olaeinaidromos.gr ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι – Όλα είναι δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr