125ο Podcast

Καλεσμένος του Podcast  “Όλα είναι δρόμος”  είναι ο  τριαθλητής Τάσος Σταθόπουλος. Ο Τάσοs Σταθόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952 και στο επάγγελμα υπήρξε Βιοτέχνης Επιπλοποιός. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και στην ηλικία των 27 ετών έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο δρόμο. Έκτοτε στα επόμενα χρόνια συνδύασε οικογένεια – εργασία και μεγάλους σε διάρκεια αγώνες αντοχής.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο στην ηλικιακή του κατηγορία (παρά τις μικρο αναπηρίες του) κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε κολύμπι-ποδηλασία-τρέξιμο-ορειβατικές αναβάσεις.

Ταξίδεψε σε 42 χώρες από τις οποίες σε 25 αγωνίστηκε σε σύνθετους και μεμονωμένους αγώνες, έχοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Συνολικά έχει τερματισμούς σε 46 Μαραθωνίους , σε αγώνες υπεραποστάσεων αλλά και συμμετοχή το 1998 στο Σπάρταθλον.

Στην ποδηλασία αγωνίστηκε το 2000 και 2004 στις διεθνή ποδηλατικές  διασχίσεις   δοκιμασίας Ζυρίχη-Αθήνα 2.650 χλμ επί 13 ημέρες, με μέσω όρο 204 χλμ την ημέρα. Ποδηλάτησε  το 2003 τα 1.250 χλμ  NOSTOP  Παρίσι-Βρέστη –Παρίσι σε 72 ώρες. Στην Ελλάδα έχει ποδηλατήσει  τον γύρο της Πελοποννήσου 1.000 χλμ.,  δύο  φορές τα 600χιλ Ελευσίνα –Ολυμπία- Ελευσίνα, 3 φορές τα 400χλμ  και 13  ποδηλατικές Σπαρτακιάδες  παλαιμάχων αθλητών 265χλμ Αθήνα- Σπάρτη.

Στα τρίαθλα  αγωνίστηκε  για πρώτη φορά το 1995 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακών αποστάσεων στην Βάρκιζα  κερδίζοντας την 2η πανελλήνια θέση στην κατηγορία βετεράνων.

Σε αγώνες FULL IRON-MAN  έχει συνολικά 8 τερματισμούς με 1ο το 2002 στο ALMERE της Ολλανδίας σε ηλικία 50 ετών,  2ο το 2005  στην Ελβετία, 3ο στο Lanzarote στην Ισπανία, 4ο στη Νότιο Αφρική στο Πορτο Ελίζαμπεθ το 2009,  5ο στην Ιταλία στο νησί Elda το 2011, 6o στο Roth στην Γερμανία, 7ο στην Cervia στην Ιταλία και 8ο στην ηλικία 70 ετών το 2021 στο Tallinn στην Εσθονία. Καλύτερος χρόνος στη Γερμανία με 13 ώρες και τρία λεπτά όπου και αγωνίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό με τη φανέλα της ΦΛΟΓΑΣ.

Έχει επίσης αναβάσεις όπως στα Ιμαλάια πέρασμα Αναπούρνα στα 5.250μ, στο Μαρόκο, στα  Καρπάθια στη Ρουμανία, αρκετές Ελληνικές κορφές με αυτή του Ολύμπου 2.917μ  6  φορές.

Με τιμητική άδεια του Υπουργείου Παιδείας δίδαξε ανιδιοτελώς από το 2008 -2018 στις σχολικές κοινότητες την “διά βίου άθληση με υγιή συναγωνισμό”, τον “οικογενειακό αθλητισμό”, τον “Μαραθώνιο δρόμο” και το αγώνισμα του “τριάθλου”.

Με τον Τάσο Σταθόπουλο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αφού θα μιλήσουμε για στιγμές της πλούσια αθλητικής του καριέρας, τι είναι αυτό που του δίνει θέληση και δύναμη να συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στην πρώτη γραμμή, για το βιβλίο του με τίτλο «Στα ανεξερεύνητα άδυτα της αντοχής», τις υπεραποστάσεις και τι ήταν αυτό που τον έκανε να κινείτε πάντα πέρα από τα όρια, καθώς και σε άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν όλους τους ερασιτέχνες δρομείς.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο  Podcast “Όλα είναι δρόμος”  με τον  τριαθλητή Τάσο Σταθόπουλο.

05:36 Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για σένα, πότε και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με τον αθλητισμό;

07:05 Θυμάσαι σε πόσους συνολικά Μαραθώνιους, IRONMAN και ULTRAMAN έχεις τερματίσει;

15:15 Είχες κάνει Τάσο το 2013 κάτι απίστευτο. Έτρεξες έναν αγώνα Ultra Man σε 36 ώρες και όλα αυτά για φιλανθρωπικό σκοπό σωστά; Θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα τι ακριβώς έκανες;

35:30 Πως ήταν τότε τα πράγματα και αν θα σου έλεγα να τα συγκρίνεις με την σημερινή μας εποχή τι θα μας έλεγες;

39:43 Τάσο πριν μερικά χρόνια αν δεν κάνω λάθος τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησες ένα βιβλίο με τίτλο «Στα ανεξερεύνητα άδυτα της αντοχής». Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για αυτό; Ποιος ήταν ο κύριος λόγος να γράψεις αυτό το βιβλίο; Ποιος είναι ο σκοπός του;

43:48 Είναι το «θέλω» ανώτερο του «μπορώ»;

50:17 Τι μαθήματα πήρες από όλη αυτή την αθλητική πορεία 50 και πλέον ετών;

57:49 Τάσο είναι κάποιοι αγώνες που εσύ διοργανώνεις;

01:02:00 Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, τι συμβουλή θα έδινες στον 18χρονο εαυτό σου;

Αναστάσιος Σταθόπουλος
Facebook Profile

######################

Ορεινές διαδρομές Βοριτσίου 31 Αυγούστου 24, Ηράκλειο Κρήτης

######################

Αγορά βιβλίου
Φυσικό βιβλίο
Audio Book
Δωρεάν μεταφορικά χρησιμοποιώντας τη λέξη olaeinaidromos

#################################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε μέσα από το σάϊτ www.olaeinaidromos.gr ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι – Όλα είναι δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr