18ο Podcast

Σε αυτό το επεισόδιο του Podcast “Όλα είναι δρόμος” με καλεσμένο τον Υπερμαραθωνοδρόμο Τάσο Καραγιαννίδη θα κάνουμε μια αναδρομή στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ που τρέξαμε μαζί παρέα στις 6-7 Μαΐου 2022 από Δελφούς προς Πλαταιές. Ένας ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης, υψηλών προδιαγραφών, ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτητικός και ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα επί ασφάλτου.

 

Ο Ευχίδειος άθλος, 107,5 χλμ. Πλαταιές-Δελφοί, ή αντίστροφα, διοργανώνεται κάθε χρόνο, και πραγματοποιείται σταθερά, το 2ο Σαββατοκύριακο του Μαΐου κάθε έτους.

Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, που έτρεξε από τις Πλαταιές στους Δελφούς και επέστρεψε μεταφέροντας το ιερό φως των Δελφών για κάθαρση και νέα αρχή αμέσως μετά τη μάχη, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή.

Είναι ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης, υψηλών προδιαγραφών, ιδιαίτερα δύσκολος, και απαιτητικός και ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα επί ασφάλτου. Οι αθλητές, καλούνται να ανέβουν και να κατέβουν δυο φορές δυο ιστορικά βουνά, τον Ελικώνα, και τον Παρνασσό. Οι υψομετρικές διαφορές μεγάλες, είναι επίπονη και δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα όμορφη και ενδιαφέρουσα. 

Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα αρωγή και συνεργασία των Δήμων Θηβαίων, Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Δελφών, άλλων φορέων, καθώς και με την συμμετοχή και συνεργασία φίλων συλλόγων σωματείων και φορέων.

Ευχίδειος Άθλος
https://www.euchidiosathlos.gr/el

Τάσος Καραγιαννίδης
Facebook Profile: https://www.facebook.com/tassos.karagiannidis
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/