49ο Podcast

Καλεσμένος του Podcast  “Όλα είναι δρόμος”  είναι ο δρομέας και διευθυντής Μάρκετινγκ του Μαραθωνίου της Πάφου, Γιώργος Κακουρίδης.

Η γενέτειρα της Αφροδίτης, του Στέλιου Κυριακίδη, το Μεσαιωνικό Κάστρο και τοπία από τη Μεσογειακή παραλιακή διαδρομή που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν ένα υπέροχο μείγμα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.  Ο Μαραθώνιος της Πάφου διεξάγεται φέτος για 25η φορά την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

 

Στη σημερινή μας συζήτηση θα μιλήσουμε για το δρομικό κίνημα στη Κύπρο και θα αναφερθούμε σε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία, αλλά και σε οργανωτικά και διοικητικά θέματα της διοργάνωσης του Μαραθωνίου της Κύπρου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο Podcast “Όλα είναι δρόμος” με τον  δρομέα και διευθυντή Μάρκετινγκ του Μαραθωνίου της Πάφου, Γιώργο Κακουρίδη.

01:50 Σε έναν μήνα περίπου και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου έχουμε στην Κύπρο ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα μαζικού αθλητισμού που δεν είναι άλλο από τον Μαραθώνιο της Κύπρου που γίνεται στην πόλη της Πάφου. Μάλιστα φέτος διοργανώνετε τον 25ο Μαραθώνιο. Πες μας αν θες λίγα πράγματα για τον Μαραθώνιο της Κύπρου, πότε ξεκίνησε και κάποια έτσι ιστορικά στοιχεία.

06:00 Παράλληλα με τον Μαραθώνιο γίνονται και άλλες εκδηλώσεις ή αγώνες;

07:30 Υπάρχει το φιλανθρωπικό στοιχείο στην εκδήλωση;

10:35 Η διοργάνωση και η διαδρομή κατ’ επέκταση είναι πιστοποιημένοι από Διεθνής φορείς; Πες μας και λίγα πράγματα για την διαδρομή, από που ξεκινάει και που τελειώνει;

12:30 Ποια ήταν η «έμπνευση» πίσω από τη διοργάνωση του Μαραθωνίου;

13:15 Η Πάφος θεωρείται ως η γενέτειρα της Αφροδίτης αλλά και του γνωστού Μαραθωνοδρόμου και του νικητή του Μαραθώνιου της Βοστώνης Στέλιου Κυριακίδη. Τι σχέση έχουν αυτοί οι θρύλοι με την εκδήλωση;

21:24 Όταν ξεκινούσατε, το 1999 περιμένατε ότι η διοργάνωση θα είχε αυτή την εξέλιξη και θα γινόταν κάποτε θεσμός; Πόσο δύσκολο εγχείρημα ήτανε;

22:37 Οργανωτικά πόσο δύσκολο είναι να στηθούν τέτοιοι αγώνες; Πόσο συντονισμό απαιτεί;

23:38 Πόσο σημαντικοί είναι οι εθελοντές για μια τέτοια διοργάνωση;

25:25 Αλήθεια σε τι επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η φετινή συμμετοχή στον αγώνα του Μαραθωνίου;

26:55 Αν και το ανεφερες στην αρχή από που ξεκινάει και που τελειώνει η διαδρομή θες να μας λίγο περισσότερα πράγματα  για την διαδρομή, όπως πόσους σταθμούς έχει, αν υπάρχουν Pacers, τουαλέτες, αν η διαδρομή είναι flat κ.λ.π.

30:22 Πως βλέπεις το δρομικό κίνημα στην Κύπρο;

31:48 Ανάφερες πριν την εταιρεία σας Running in Cyprus. Αλήθεια με τι άλλο δραστηριοποιήστε;

33:45 Και όσον αφορά τον αγώνα που είναι σε λίγες μέρες, αν κάποιος δρομέας για οποιονδήποτε λόγο αποφάσισε τελευταία στιγμή να λάβει μέρος, υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

34:50 Και τελευταία ερώτηση. Είναι όλα έτοιμα για τον αγώνα που γίνεται σε λίγες μέρες;

Running in Cyprus

Μαραθώνιος της Πάφου
https://www.logicomcyprusmarathon.com/
Facebook Profile: Cyprus Marathon
Instagram:
https://www.instagram.com/cyprusmarathon/
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/