30ο Podcast

Καλεσμένος του Podcast “Όλα είναι δρόμος” είναι ο  δρομέας και βιοχημικός Νίκος Γκουτζουρέλας.  Ο Νίκος είναι Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αλλά και διδακτορικού στη ‘Βιοχημεία’. Έχει συνυπογράψει 29 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων».  Παράλληλα έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα τελευταία δύο έτη είναι συνεργάτης του Aegean Omiros College όπου διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα της Διαιτολογίας.

 

Με το Νίκο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στη διαλειμματική νηστεία και γενικά τα οφέλη αυτής στους δρομείς.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο Podcast “Όλα είναι δρόμος” με τον δρομέα και Βιοχημικό  Νίκο Γκουτζουρέλα

02:45 Νίκο τι είναι η διαλειμματική νηστεία και ποια τα οφέλη της τόσο για τους δρομείς όσο και για τους απλούς ανθρώπους;

08:30 Η διαλειμματική νηστεία ενώ στην αρχή έβρισκε λίγους υποστηρικτές πλέον αρχίζει να γίνεται μια δημοφιλής επιλογή.

09:55 Στα παλαιά χρόνια ήταν δύσκολη η εύρεση τροφής οπότε ήταν δύσκολο να έχουν γεύμα κάθε 3 ώρες.

15:50 Να σου πω την αλήθεια μετά από πολλά μηνύματα φίλων της εκπομπής γεννήθηκε η ανάγκη να γίνει αυτό το Podcast στο οποίο θα αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες στην διαλειμματική νηστεία. Για παράδειγμα ένας φίλος μου έγραψε:

«Εγώ ζορίζομαι λίγο με την διαλειμματική νηστεία σε ότι αφορά τις ώρες που τρώμε πριν και μετά το τρέξιμο.  Θα ήθελα κάποιος να μας πει ένα πρόγραμμα κανονικό και όχι θεωρητικό. Δηλαδή στις 8 ώρες που μπορώ να φάω και θέλω να τρέξω στις 8 το βράδυ, τι ώρα τρώω πριν και τι ώρα μετά;»

26:00 Ποιο είναι το ιδανικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να επιτρέπεται η τροφή; 4 ώρες, 8 ή κάτι άλλο; Πόσα είδη διαλειμματικής νηστείας υπάρχουνε;

29:20 Αυτό το παράθυρο σίτισης, μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες μας ή πρέπει να είναι σταθερό; Για παράδειγμα θα πρέπει να είναι πάντα 8 το πρωί με 4 το απόγευμα;

32:05 Εγώ ας πούμε για παράδειγμα κάποια διαστήματα κάνω πρωινές προπονήσεις τις μισές μέρες και απογευματινές τις άλλε μισές. Σαββατοκύριακο πρωινές, καθημερινές το απόγευμα μετά τη δουλειά.

38:40 Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας που κέρδισες τους δύο πρόσφατους Ultra αγώνες;

46:15 Μπορεί η νηστεία με διαλείμματα να συμβάλει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους στους δρομείς;

Νίκος Γκουτζουρέλας
Facebook Profile: https://www.facebook.com/nikgkoutz
FITME.NUTRIME:
https://fitmenutrime.gr/
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/