65ο Podcast

Σε αυτό το καινοτόμο επεισόδιο του Podcast Όλα είναι δρόμος με καλεσμένους όλους εσάς τους ακροατές θα απαντήσουμε στο πιο απλό αλλά και συγχρόνως στο πιο περίπλοκο ερώτημα για όλους τους δρομείς, “Τι είναι για σένα το τρέξιμο”;   

 

Γεια χαρά φίλοι μου

Τι είναι για σένα το τρέξιμο; Όπως έγραψα και στα Social, βασιζόμενος στην πιο απλή, αλλά και την ίδια στιγμή πιο περίπλοκη και κύρια ερώτηση για όλους τους δρομείς, σκέφτηκα να την έχω και ως τίτλο σε ένα από τα επεισόδια Podcast με καλεσμένους όλους εσάς τους ακροατές του Όλα είναι δρόμος. Έτσι απαντώντας και εγώ στο ίδιο ερώτημα λίγο παρακάτω, θα διαβάσω όλες τις δικές σας απαντήσεις στην ερώτηση “Τι είναι για σένα το τρέξιμο”;

Το σημερινό επεισόδιο θα είναι λιγάκι ξεχωριστό, αφού στην ουσία δεν θα μιλάω αποκλειστικά εγώ για κάποιο δικό μου θέμα, ούτε θα έχω έναν μόνο καλεσμένο. Καλεσμένοι μου θα είστε όλοι εσείς που απαντήσατε στο ερώτημα που σας έθεσα, και το σημερινό επεισόδιο στην ουσία θα το κάνουμε όλοι μαζί, αφού θα διαβάσω όλες τις δικές σας απαντήσεις που μάζεψα τόσο μέσα από τον λογαριασμό του Podcast στα Social, όσο και από την μεγαλύτερη δρομική κοινότητα στο Facebook, τους Greek Runners.

Πριν λοιπόν ξεκινήσω και αναφέρω τις δικές σας απαντήσεις, θα ήθελα να πω την δικιά μου άποψη πάνω στο ερώτημα τι είναι για σένα το τρέξιμο, αλλά και ένα δύο πραγματάκια για την μέχρι τώρα πορεία αυτού εδώ του Podcast.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την πολύ μεγάλη υποστήριξη που μου δίνετε όλο αυτόν τον καιρό και να πω την αλήθεια δεν περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. 65ο επεισόδιο σήμερα, που σημαίνει πάνω από έναν χρόνο Podcasts με παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες αλλά και μέσα από το σάιτ της εκπομπής, olaeinaidromos.gr. Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 20 Φεβρουαρίου του 2022 και κάθε Πέμπτη πρωί από τότε προσπαθώ να είμαι συνεπής στο ραντεβού μου με όλους εσάς.

Όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου και κάτι μήνες, κρατούσαμε ο ένας τον άλλον παρέα, εγώ εσάς μέσω των επεισοδίων και εσείς εμένα με τα αμέτρητα μηνύματα που δεχόμουν όλον αυτόν τον καιρό. Μέσα σε αυτό το διάστημα προσωπικά κατάφερα να κάνω κάποια από τα δρομικά μου όνειρα πραγματικότητα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Πρώτον κατάφερα και ολοκλήρωσα τους 6 World Marathon Majors τρέχοντας σε Βερολίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τόκυο και δεύτερον έτρεξα πριν λίγες μέρες έναν υπέροχο αγώνα τον Ολύμπιο Δρόμο από Αρχαία Νεμέα σε Αρχαία Ολυμπία απόσταση 180 χιλιομέτρων μέσα στο επιθυμητό χρονικό όριο των 27 ωρών με χρόνο 25 ώρες και 39 λεπτά και έτσι θα μπω στην κλήρωση για τον επόμενο μεγάλο μου στόχο που είναι το Σπάρταθλον. Επεισόδιο για αυτόν τον συναρπαστικό αγώνα, θα έχετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λογικά σε 2 εβδομάδες.

Όσον αφορά τα διάφορα ερωτήματα που με κάνετε, να ξέρετε ότι τα μαζεύω όλα και τα κατηγοριοποιώ ανάλογα με το θέμα τους και όταν έχω τον αντίστοιχο καλεσμένο του τα παραθέτω για να πάρουμε και την δέουσα απάντηση.

Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που ήρθατε στην εκκίνηση του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος για να γνωριστούμε και να πούμε μια καλημέρα. Με πολλούς από εσάς βγήκαμε και κάποιες φωτογραφίες, με κάποιους άλλους είπαμε απλά μια καλημέρα και ανταλλάξαμε και δυο κουβέντες, ενώ εντύπωση μου έκανε ότι και κατά τη διάρκεια του αγώνα, πολλοί που με προσπερνούσατε μου χτυπούσατε φιλικά την πλάτη λέγοντας ότι σε ακούμε και συνέχισε έτσι! Πραγματικά όλο αυτό το να ιδωθούμε και να γνωριστούμε από κοντά το χάρηκα πάρα πολύ! Δεν σας κρύβω πως εντυπωσιάστηκα και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Για την ιστορία να πω πως κάνοντας Support στον φίλο μου, αλλά και τρέχοντας παρέα και με κάποιους ακόμα φίλους του Podcast, όλα κύλησαν υπέροχα και με βάση τον σχεδιασμό, αφού τρέξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με σταθερό ρυθμό κοντά στα 6 λεπτά ανά χιλιόμετρο και είχαμε τερματισμό 4 ώρες και 10 λεπτά. Ο φίλος μου φυσικά ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος αφού κατάφερε και τερμάτισε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες επιτυχημένα τον πρώτο του Μαραθώνιο!

Πριν λίγο καιρό έβγαλα σε ένα story στο Instagram μια ερώτηση αν και κατά πόσο θα θέλατε να είχατε την δυνατότητα να παραγγέλνατε το μπλουζάκι του Podcast και πραγματικά η απήχηση ήταν μεγάλη, αφού πολλοί από εσάς δηλώσατε ότι θα το θέλατε. Το μπλουζάκι αυτό το φορούσα ο ίδιος σε έναν αγώνα Ultra που έτρεξα πρόσφατα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, επίσης στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον τελευταίο μου μεγάλο αγώνα των 180 χλμ στον Ολύμπιο Δρόμο. Όσοι θέλετε μπορείτε να το δείτε σε φωτογραφίες που έχω στα Social από τους δύο αυτούς αγώνες.

Το ερώτημα για το αν θέλετε το μπλουζάκι σας το έθεσα διότι έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους ακροατές ότι τους άρεσε πολύ και αν θα μπορούσαν να το προμηθευτούν από κάπου. Αυτό με έβαλε να ψαχτώ λιγάκι και να δω αν είναι υλοποιήσιμο, οπότε ήρθα σε συζητήσεις με κάποιον επαγγελματία του χώρου της αθλητικής ένδυσης που να μπορεί να τυπώνει τα μπλουζάκια μαζικά και να τα αποστέλλει γρήγορα. Έτσι και αφού συναντηθήκαμε και από κοντά όταν κατέβηκα Αθήνα για την συμμετοχή μου στον Ολύμπιο Δρόμο, καταλήξαμε σε συμφωνία και πλέον μπορώ επίσημα να σας ανακοινώσω ότι από σήμερα 1η Ιουνίου θα μπορείτε να το παραγγέλνετε από την εταιρεία Athlon και το site τους Athlon.gr

Σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε στα social του Podcast, αλλά και στην περιγραφή αυτού εδώ του επεισοδίου, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα www.athlon.gr στην ενότητα “Limited Edition”. H σχεδίαση είναι μοναδική, θα είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Στην πίσω πλευρά της φανέλας στο κάτω μέρος όπως θα δείτε σαν υδατογράφημα έχει τον Παρθενώνα, τον Λευκό Πύργο, το Καλλιμάρμαρο, το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και για κάτι που να αντιπροσωπεύει τη νησιωτική Ελλάδα έβαλα έναν ανεμόμυλο.

Τώρα και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, το μπλουζάκι φτιάχνεται κάθε φορά για τον καθένα, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει εκτύπωση παντού και υπάρχει η δυνατότητα σε όλους σας να έχετε στο πίσω μέρος γραμμένο το Ονοματεπώνυμο σας. Άλλες αλλαγές πέραν του ονόματος πάνω στο μπλουζάκι δεν είναι εφικτές και παρακαλώ μην ζητάτε κάτι έξτρα από την εταιρεία Athlon.

Η τιμή του είναι 39 ή 44 ευρώ και εξαρτάται αν θα διαλέξετε Dry-Fit ή Cool Max και συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά. Το μπλουζάκι έχει ότι καλύτερη τεχνολογία για να είναι δρομικό μπλουζάκι και όπως προείπα έχει εκτύπωση παντού. Πιστέψτε με έκανα ότι καλύτερο μπορούσα με τον εν λόγω προμηθευτή, αλλά και αυτουνού τα περιθώρια κέρδους όπως μου εξήγησε για τέτοιες εκτυπώσεις είναι πολύ μικρά. Οι παραγγελίες επειδή είναι όλα Custom Made θα υλοποιούνται μέσα το πολύ σε μία εβδομάδα. Οι τρόποι πληρωμής και τα υπόλοιπα δεν είναι δικά μου, αλλά της εταιρείας Athlon.gr.

Επίσης από την εν λόγω εταιρεία αν χρησιμοποιήσετε τον κωδικό oladromos23 θα έχετε σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα εκτός από το μπλουζάκι, έξτρα έκπτωση 10%. Για αυτό θυμηθείτε αν παραγγείλετε και τίποτα άλλο να χρησιμοποιήσετε τον εκπτωτικό κωδικό oladromos23.

Να σας πω την αλήθεια με εξιτάρει ιδιαίτερα το γεγονός να ξέρω πως απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, τα μπλουζάκια του Podcast θα σας κρατούν συντροφιά στις προπονήσεις και τους αγώνες σας, παρέα φυσικά και με την φωνή μου. Πάμε λοιπόν να γίνουμε και εμείς όλοι μαζί μια μεγάλη ζωντανή δρομική κοινότητα, να δώσουμε χαρά και χρώμα στις προπονήσεις μας!!! Όσοι παραγγείλετε το μπλουζάκι και το φορέσετε, στείλτε μου στο Instagram και μια φωτογραφία ή tag το Όλα είναι δρόμος για να το ανεβάσω και εγώ με την σειρά μου στην σελίδα.

ΑΑΑΑ να μην το ξεχάσω πως λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας έχω και νέα για το βιβλίο μου! Εις αναμονή και αυτό και να δω που θα βρω χρόνο για όλα τα υπόλοιπα….χαχααχα

Πάμε και στο θέμα της ημέρας που είναι η απάντηση στο ερώτημα Τι είναι για σένα το τρέξιμο; Οι απαντήσεις που πήρα ήταν πάρα πολλές, αλλά θα ξεκινήσω πρώτα με την δικιά μου. Τι σημαίνει για μένα το τρέξιμο είναι πάνω κάτω το ίδιο και με όλες τις δικές σας απαντήσεις.

Μόνο και μόνο λέγοντας σας πως το σημερινό επεισόδιο το εμπνεύστηκα κατά την διάρκεια μιας απλής καθημερινής προπόνησης μου, αυτό τα λέει όλα. Τρέχοντας λοιπόν την ώρα που καθαρίζει το μυαλό και οι σκέψεις όλες μπαίνουν σε τάξη, εκείνη την ώρα μου ήρθε στο μυαλό να κάνω ένα τέτοιο επεισόδιο, όπου καλεσμένοι θα είστε όλοι εσείς, που με την δικιά μου φωνή θα μιλήσω εκ μέρους σας.

Εδώ για όσους δεν τα ακούσατε θα σας προέτρεπα να ακούσετε ακόμα δύο επεισόδια, το νούμερο 24 με τίτλο Τρέξιμο και διαχείριση συναισθημάτων και το νούμερο 23, 50 λόγοι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο ή να συνεχίζεις να τρέχεις.

Συνοψίζοντας θα έλεγα πως για μένα είναι εποικοδομητικός χρόνος με τον εαυτό μου. Είναι η στιγμή της απόλυτης σιωπής, η στιγμή που τα βρίσκω και «μιλάω» μαζί μου, είναι η ώρα που τρέχω και είμαι βυθισμένος στις σκέψεις μου, οι οποίες κατά μία γενική ομολογία είναι εκείνη την ώρα πιο ξεκάθαρες και λιτές. Όπως έχω ξαναπεί, το σώμα ακολουθεί την διαδρομή και το μυαλό τις σκέψεις. Σκέψεις πολλές, διάσπαρτες που όμως μόνο τότε καταφέρνουν και μπαίνουν σε μια σειρά. Είναι η ώρα μάλιστα που μου έρχονται και οι καλύτερες ιδέες. Το τρέξιμο μου άνοιξε νέους ορίζοντες, και μου έδωσε την ευκαιρία να θέσω νέους στόχους.

Το τρέξιμο θα το χαρακτήριζα ως φάρμακο. Με βοηθάει να ξεφύγω από την καθημερινότητα, από την πίεση της ημέρας και τους έντονους ρυθμούς μου. Η φυσική απελευθέρωση ενδορφινών προσφέρει στον εγκέφαλο περισσότερη ευφορία, χαρά και αισιοδοξία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται και το κυκλοφορικό σύστημα. Με μια βελτιωμένη κατάσταση του μυαλού ακολουθεί και μια αύξηση στη δημιουργικότητα. Δεν υπάρχει καμία πίεση, η ορμόνη κορτιζόλη, η οποία εκκρίνεται κατά τις περιόδους στρες, εξαφανίζεται και αυτά τα τείχη που μας κάνουν αρνητικούς, πέφτουν. Εκείνη τη στιγμή, αρχίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Μειώνεται το άγχος, αισθανόμαστε πιο χαλαροί, πιο ενθουσιασμένοι και περισσότερο σίγουροι.

Επίσης για εμένα το τρέξιμο είναι οι στιγμές που ανακαλύπτω τα όρια μου. Τόσο τα ψυχικά όσο και τα σωματικά. Τόσο μέσα από τους αγώνες Μαραθωνίου, αλλά και ακόμα περισσότερο στους Ultra αγώνες που τρέχω εκεί που πάντα ψάχνω την υπέρβαση, εκεί είναι που ανακαλύπτω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου. Αξίζει να ακούσετε το 25ο επεισόδιο που αναφέρεται στην υπέρβαση και τον πόνο των υπεραποστάσεων, ένα επεισόδιο πραγματικά βιωματικό και λίγες ημέρες αφού ολοκλήρωσα έναν Ultra αγώνων 102 χιλιομέτρων, αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει σε δύο εβδομάδες και θα αναφέρεται στον πρόσφατο επιτυχημένο μου αγώνα των 180 χιλιομέτρων, τον Ολύμπιο Δρόμο.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε όλοι μαζί ένα από τα επόμενα επεισόδια του Podcast Όλα είναι δρόμος!

Σε όλα τα μηνύματα θα αναφέρω τα ονόματα αυτών που έγραψαν τα σχόλια έτσι ακριβώς όπως είναι γραμμένο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για αυτό να με συγχωρέσετε αν κάποια τα πω λάθος ή κάνω λάθος τον τονισμό.

Ξεκινώντας από την δρομική κοινότητα των Greek Runners οι απαντήσεις που πήρα ήταν οι εξής:

Yiannis Rozakeas
Ελευθερία!!!!

Mixalis Mixail
Ο καλητερος ψυχολόγος φίλε και το καλύτερο χάπι είναι το τρέξιμο και γενικότερα η άθληση. Γιατρικό για ψυχή και σωμα

Apostolos Dimou
Ένα ωραίο χόμπι

Mihalis Pispirikos
This is the sound of freedom όπως λέει και το τραγούδι

Rania Kaklamanou
Ψυχοθεραπεία

Kostas Farmakis
Απελευθέρωση!

Γεώργιος Στάης
Μέρος της ζωής μου. Τρόπος μάθησης του εαυτού μου κι εκπαίδευσης του. Λόγος για υγιή σώμα, ψυχή και πνεύμα. Λειτουργεί και σαν βαλβίδα εκτόνωσης όπως η χύτρα όταν η πίεση της μέρας είναι μεγάλη. Βασικά είναι χαρά. Αυτό.

Christoforos Zolotas
Η καλύτερη και πιο ελεύθερη ώρα της ημέρας!!! Ακούς μόνο την ανάσα σου…

Ο Nima Gioukos
Άδειασμα σκέψεων από τα αγχοι και το στρες της ημέρας και γέμισμα μπαταριών για να αντέχουμε αυτά που έρχονται

Marina Tomara
Ψυχοθεραπεία ..ελευθερία …άδειασμα σκέψεων …ενέργεια να αντιμετωπίσεις την δύσκολη καθημερινότητα …μαθαίνεις τα όρια σου κ τα ξεπερνάς ..

Κωστας Γκόλτσιος
Με παραπεμπει σε ένα λινκ που δυστυχως δεν δουλεύει

Thodoris Varveris
Ψυχαγωγία

Kiros Itsodelis
Η ώρα που μπορώ και βάζω τις σκέψεις μου σε σειρά, που προγραμματίζω το μέλλον και διώχνω το άγχος της καθημερινότητας

Mag Apostolis
Freedom

Stelios Ioannidis
Τρόπος και στάση ζωής. Πηγή ζωής και εκτόνωσης. Και πάνω από όλα το μέσω μέσω του οποίο νιώθω ευεξία και εφορία ψυχής.

Kwstas Sianos
δεν ειναι απολυτως τιποτα!!οταν βαρεθω θα το σταματησω!!

Konstantinos Gk
Χρονομηχανή… είναι ο μόνος τρόπος για να βιώσω ξανά τα συναισθήματα και την ελευθερία που ένιωθα όταν ήμουν παιδί και έτρεχα ανέμελος!!!

Στέφανος Τσαχα
Το τρέξιμο φέρνει σε μια τέλεια αρμονία το σώμα το μυαλό και την φύση,τόσο όμορφη που αυτή η αυτορύθμιση είναι αυτό που θα θέλαμε να έχουμε συνέχεια,ακόμα και όταν δεν τρέχουμε,και μέχρι να γίνει αυτό όσο μας το επιτρέπει το σώμα θα τρέχουμε!!!

Nick Sgr
Τρόπος ζωής !!

Γιάννης Πανταζής
Είναι το μουσικό μου όργανο για να διαδώσω την “μουσική” μου.

Andreas Mashias
Διαλογισμός

Chronis Lazarou
Meditation 🏃🏻♂️και συνεχή μάχη με τον εαυτό μου ταυτόχρονα !!!!

Maria Bless
Ελευθερία!

Kostas Yanniler
Θεραπεία ψυχής και σώματος… Απελευθέρωση από το άγχος των καθημερινών προβλημάτων και αναγνώριση των ορίων μου, φτάνει να μην αποτελέσει άγχος το ίδιο το τρέξιμο….

Sofia Dalampira
Το τρέξιμο είναι η ίδια η ζωή. Ελπίζω να τρέχω μέχρι τα βαθιά γεράματα

Αλέξανδρος Δόγκαλης
Άδειασμα του μυαλού, φόρτιση ενέργειας, αίσθηση ελευθερίας, αποσυμπίεση, φυσικό ντοπαρισμα, αναζωογόνηση, χόμπι, τρόπος ζωής, στάση ζωής, μερικά από αυτά που σημαίνει το τρέξιμο

Ioanna Kostantopoulou
Συμφωνω! Ειναι χαρα και εκτονωση. Ειναι μαθημα πως με μικρα και συστηματικα βηματα μπορεις να φτασεις πολυ μακρια! Ειναι μεσο να ισορροπεις το πολυ με το λιγο και τοτε μονο να ανταμοιβεσαι! Ειναι επικοινωνια με τον εαυτο σου και τους ανθρωπους και τη φυση! Ειναι ενας ευγενης τροπος να ξεπερασουμε τις δυσκολιες και να γινομαστε υγιες παραδειγμα να παλευουν στα παιδια μας! Ειναι τροπος να γινομαστε καλυτεροι απο πολλες αποψεις! Πολλα καλα ειναι Γιωργο σε ευχαριστουμε που μας στηριζεις!

Νικος Κουλοπουλος
Η προετοιμασία σώματος και ψυχής ώστε να σταθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε αποφάσεις και σε δυσκολίες της καθημερινότητας.
Παρατηρήστε συμπεριφορές ανθρώπων που τρέχουν συστηματικά …
Μια προετοιμασία απέναντι στην ίδια την ζωη λοιπόν.

Dimitris Giannakou
Στην παρούσα (αρχάρια) φάση που είμαι είναι για εμένα ένα πολύ μεγάλο σχολείο.
Αντοχή, υπομονή, επιμονή, θέληση για να πετύχεις τους στοχους που έχεις θέσει και πολλά άλλα. Με έχει βοηθήσει και στην καθημερινότητα και να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία!!!

Grigoris Athanasiadis
Ταξίδι…
Georgios , εκπληκτική δουλειά το podcast – ευχαριστούμε!

Πρακτορεία οπαπ Σέντρα ΧρήστοςΚοκκινάκης
Εκτόνωση

Dimitra Zorba
Ζωή!! Ενέργεια!!

George Stamoudis
Για μένα το τρέξιμο είναι η στιγμή που καταλαβαίνω ότι έχω μέσα μου μια καρδιά, την δική μου καρδιά και την έχω να πάλλεται σε συχνότητες ζωηρές και κεφάτες. Να με κάνει να ζω, και με την δικιά μου θέληση να την δυναμώνω, να την γεμίζω, να την ανεβάζω. Μου αρέσει να ακούω την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, να νιώθω την δύναμή της, τον ήχος της, τον πανέμορφο παλμό της. Με ενθουσιάζει κάθε φορά, και με γοητεύει όταν τρέχω νωρίς το πρωί 7 χλμ, λέγοντας ότι ξεκίνησα την μέρα μου και είμαι ήδη 7 χλμ μπροστά. Πάντα το χαμόγελο που έχω στο τέλος είναι για αυτό το ένα πράγμα… “άκουσα και σήμερα την καρδιά μου να το γλεντά”.

Σπυριδούλα Παλαντζά
Το φιλαράκι μου…Τα “λέμε” σχεδόν κάθε μέρα!

Αλεξάνδρα Σγουρίδου
Χρόνος “να τα βρω και να τα πω” με τον εαυτό μου

Η Eran Kalia
Τρόπος ζωής!!

Παναγιωτης Παπαλελουδης
Τρέξιμο για μένα είναι κάτι που ασχολήθηκα τυχαία,… αλλά μου έδωσε δύναμη κ ισορροπιες που δεν ήξερα ότι είχα.

Chatzigiannis Georgios
Δεν τρέχω για να προσθέσω μέρες στην ζωή μου, αλλά ζωή στις μέρες μου….

Chrisanthi Pappa
Η καλύτερη ψυχοθεραπεία!

Ερμίνα Κασκανάκου
Γνωριμία με τα όρια , γνωριμία με το σώμα, τον εγκέφαλο ,την ψυχή.
Πόνος και χαρά μαζί.

Μέσα από το Instagram του Podcast είχα τις εξής απαντήσεις:

Johny Vachliotis

Καλημέρα Γιώργο! Το τρέξιμο μέρος τις  γυμναστικής γενικοτερα, για εμενα είναι άλλη μια βασική βιολογική ανάγκη όπως η τροφή το νερό ο ύπνος και όλες οι αλλες, που πρέπει να γίνονται καθημερινά και για παντα! Χωρίς ένα από αυτά δεν ζεις ή δεν ζεις όπως πρέπει! Και είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει υγεία, ευεξία, κοινωνικόποιηση, είναι μια μορφή ελευθερωσης και για το σώμα και για το μυαλό και τέλος αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να πετάξει με φυσικό τρόπο, ανακάλυψε τις τρέξιμο, αυτή την αίσθηση έχω όταν τρέχω, είναι σαν να πετάω!

Η Βασιλική ή vas.vaserty
Η ικανότητα να ανταγωνίζεσαι μόνο τον εαυτό σου.

Η Δήμητρα ή dimitra211731
Αυτοφροντίδα και αυτοβελτίωση! Ο προσωπικός χρόνος που όλοι επιζητούμε μέσα στη γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα!

Η Ολίβια ή Dediouc
Η λύση στο άγχος και το stress, η αγαπημένη ώρα που ακούω Podcasts, η φροντίδα προς τον εαυτό μου, ο τρόπος να βλέπω τις λύσεις σε οτιδήποτε με απασχολεί και το καλύτερο brainstorming

Η Σοφία Αρβανίτη
Η ώρα που βρίσκομαι με την κολλητή μου και κάνουμε ψυχανάλυση τρέχοντας !!!!

Ο Nik_Morellas
Το τρέξιμο είναι ισορροπία μεταξύ μυαλού και σώματος.

Ο diamantis_Orfanidis
Μια διέξοδος από την απαιτητική καθημερινότητα. Η δυνατότητα να βρω τα σωματικά όρια και να τα βελτιώσω. Η ευκαιρία μου να καθαρίσω το μυαλό μου, να πετάξω την αρνητική ενέργεια και να επανέλθω στο σπίτι για να αφοσιωθώ στην “ομορφιά” του καναπέ ή του κρεβατιού μου!

Ο argyrisgeorgas
Είμαι εγώ μόνος με το σώμα μου κ το μυαλό μου.ξεκουράζομαι με το τρέξιμο

Ο Παναγιώτης Μιοτέρης mioterispanos
Η ψυχοθεραπεία μου!

Ο Στέλιος Πετρούτσος the_runningphysio
Ενεργητικος διαλογισμός..εξερεύνηση ατομικών ορίων εκ των έσω

Σταύρος Βεκιαρίδης ή Vekiaridis
Πνευματική διεργασία…!!!

Μάριος Πσαλιδάκης
Το τρέξιμο είναι ζωή… Απλά

George_neo
Apolaysh xaras kai synesthimatwn.

Apostolis salamouras
ειναι η συνδεση με τον ιδιο μου τον εαυτο

Ritsona trails
Είναι το μέσο συλλογής εμπειριών.

Andreas prodromou
Το τρέξιμο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα. Μπορεί να σου αλλάξει την ψυχολογία

Γιώργος Παρούσης ή Giorgio_paru
Θεραπεία

Χαράλαμπος Τσιμπούκης ή Htsimpoukis
Η απάντηση σε όλα τα μπορώ και θέλω

Δημήτρης Σοφιανός ή Fofanoulis
Το αγχωλιτικο μου…..

Σιμόνε Μπιάνκο ή Simone_bianko787
Τρόπος ζωής πειθαρχία κυνήγι υψηλών στόχων ανταγωνισμός υγεία σύνταξη σκεψεων

Alexandra souliotou
Η Ζωη μου

Γιώργος Καμπάς ή Kampasgiorgos
Ελευθερία

Δημήτρης Κοτζαγιαννίδης ή Dimi_kotzak
Ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μου

John Theodorou ή John_theodorou_magician
Απόδραση και ψυχοθεραπεία

The_Runningphysio
Ενεργητικός διαλογισμός.  Αυτοβελτιωση μεσω δημιουργικής και καθαρής σκέψης που πηγάζει……από την νευροφυσιολογια της δρομικης δραστηριοτητας. The scientist 😜

Manos.psarakis79
Τρόπος ζωής!!!

Giorgos_bouroulitis
Αποφόρτιση, στοχοπροσήλωση, ευτυχία. Βέβαια μπορούμε να το εξελίξουμε το θέμα και πιο βαθιά.

Λιμπέριος Κοζίρης ή Liberios
Πηγή ζωής

Θοδωρής Παπαδόγιαννος ή _thodoris_pap
Να γράφω χιλιόμετρα

Ντίνα Βασιλειάδου ή Ntina_vas
Ψυχοθεραπεία

Ροδάνθη ή Rodosfa
Συνεχής διαπραγμάτευση με τα καπρίτσια του μυαλού μου!

Κώστας Καρανάσιος ή Kkaranasios
Είναι σωματική και ψυχική υγεία 🏃🏃

Γιώργος Καρδακάρης ή Geoergekard
Εκτός από ευεξία – υγεία είναι η δύναμη του σώματος και του μυαλού να αντιστεκονται στην κοπ

Γεωργία Δεδέ ή Geoexplorer2
Απελευθέρωση από το στρες

Δημήτρης Ποδαράς ή Dimitrispodaras80
Ελευθερία

Γιάννης Βαχλιώτης ή Johnnyhatesrun
Διαλογισμός εν κινήσει!

Χρήστος Καφετσής ή Kafetsischristos
Ψυχοθεραπεία…

Αντώνης ή Antonis_lvs
Απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας, μέσο για επίτευξη στόχων, διασκέδαση!

Βασίλης ή Vasilispap4
Διασκεδαση😊

Ανδρέας Σάββα ή Asavva1970
Τρόπος  ζωής

Γιώργος Τσιουμάνης ή Gio_tsio
Μια καλή ευκαιρία να γνωρίζω νέα μέρη καθώς τρέχει η κοπέλα μου και γω κάνω τουρισμό 😅

Roulhania
Ψυχοθεραπεία!! Χρόνος για σκέψη κ περισυλλογή. Κι επίσης εκτόνωση!

Αυτά λοιπόν από όλους εσάς και σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας και στην δημιουργία αυτού του διαφορετικού επεισοδίου. Κάποια στιγμή ίσως το επαναλάβω με κάποιο άλλο ερώτημα, οπότε και οι προτάσεις από την πλευρά σας είναι όλες καλοδεχούμενες. Κλείνοντας θα ήθελα να σας παραθέσω και κάποιες τελευταίες μου σκέψεις.

Βγάλτε την τοξικότητα από μέσα σας. Μην κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι  μπορείτε να κάνετε εσείς για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Κοιτάτε μόνο τι κάνουν οι άλλοι για να γίνετε καλύτεροι και όχι για να χλευάσετε, να γκρινιάξετε και να κρίνετε αρνητικά. Αρκετή αρνητικότητα μας δίνουν καθημερινά όλα τα μέσα ενημέρωσης, και τα καθημερινά μας προβλήματα, μην την συνεχίζουμε όμως και στην υπόλοιπη ζωή μας. Το βλέπω συχνά και μέσα από τα social media με κάποιους ανθρώπους που ασχολούνται μονάχα αρνητικά με τους υπόλοιπους. Ευτυχώς είναι η μειονότητα και αυτό δεν επηρεάζει το σύνολο, αλλά γενικά κάποιους ευτυχώς λίγους, τους χαλάει το να βλέπουν την πρόοδο στους άλλους.

Όσον αφορά τα Social Media, προφανώς κάποιοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει την λειτουργία αυτών και γιατί λέγονται Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα. Θα προέτρεπα όλους εσάς που ασχολείστε με τα Social και γράφετε μάλιστα σε διάφορες δρομικές ομάδες, να μην κωλώνετε από τα ελάχιστα αρνητικά σχόλια αλλά να κάνετε και να δείχνετε πάντα αυτό που θέλετε και αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλά. Την επιβράβευση και τα μπράβο τα έχουμε όλοι ανάγκη! Προβάλετε τις προπονήσεις και τους αγώνες σας, τους χρόνους σας όποιοι και αν είναι αυτοί, τις σκέψεις σας, την αγωνία σας, τον τραυματισμό σας, με μπλουζάκι ή χωρίς μπλουζάκι, στο πάρκο ή στην παραλία, την όποια ερώτηση θέλετε να κάνετε πείτε την και μην διστάζετε. Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, αλλά χαζές απαντήσεις. Για κάποιους κάποια πράγματα είναι προφανή, για κάποιους άλλους όμως όχι. Όλοι μας και φυσικά και εγώ μαθαίνω πολλές φορές νέα πράγματα από τις απαντήσεις κάποιων. Προφανώς μερικοί θα προσπαθήσουν να σας μηδενίσουν και να αποδημήσουν γενικά την όλη προσπάθεια, αλλά μην μασάτε από την αρνητικότητα και κοιτάτε μόνο τα θετικά. Φτάσανε κάποιοι για παράδειγμα να μην ποστάρουν τον χρόνο τους αφού λέει είναι αργός και δεν είναι εφάμιλλος ελίτ αθλητών και είτε ντρέπονται, είτε φοβούνται την σύγκριση είτε τα όποια σχόλια, ενώ κάποιοι άλλοι σταμάτησαν να ποστάρουν τους φοβερούς χρόνους τους και τις αξιόλογες προπονήσεις τους επειδή πάλι κάποιοι θα χλευάσουν ή θα κάνουν σύγκριση και θα πούνε με σχόλια πως βάζετε χρόνους για να δείξετε πως είστε κάτι. Μα αυτό είναι τα Social Media φίλοι μου. Αυτοπροβολή και ανάγκη να μοιραζόμαστε τα επιτεύγματα μας με άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς. Μόνο έτσι όλοι μαζί βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι.

Βάλτε στην άκρη όλα αυτά που σας αποτρέπουν από το να προβάλετε τον εαυτό σας και δώστε ζωή και δύναμη σε όλες τις δρομικές κοινότητες. Τα έχουμε όλα ανάγκη! Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω χαμηλούς χρόνους διότι κάποτε ήμουνα και εγώ εκεί και όλοι μας κάποτε εκεί ήμασταν. Χαίρομαι πολύ που βλέπω αυτή την προσπάθεια κάποιων δρομέων για βελτίωση και όλη αυτή την εξέλιξη που έχουν και έχω και εγώ και χαίρομαι επίσης όταν βλέπω φοβερούς χρόνους άλλων, κάτι που με δίνει κίνητρο αν όχι να τους φτάσω, τουλάχιστον να βελτιωθώ και να εξελιχθώ. Οι χαμηλοί χρόνοι πιστέψτε με πολλές φορές για την υγεία είναι πολύ καλύτεροι από τους υψηλούς όταν αυτοί σχετίζονται με άναρχη προπόνηση και χωρίς πλάνο.

Στην αρχή και εγώ μπορεί να σκεφτόμουν έτσι και να μην τολμούσα να προβάλω κάποια πράγματα, αλλά ευτυχώς το ξεπέρασα γρήγορα. Εδώ προσπαθώντας και εγώ όπως και όλοι εσείς να μοιραστώ την χαρά μου για την ολοκλήρωση ενός επιτεύγματος μου, κάποιοι δεν έλειψαν φυσικά είτε να με κατακρίνουν για την αυτοπροβολή, λες και ζητήσαμε την άδεια τους, είτε να μηδενίσουν το γεγονός αφού δεν μπορούν να το κάνουν, είτε να εστιάσουν μόνο στα λεφτά που μπορεί εγώ να ξόδεψα, λες και τα έκλεψα από κάπου ή θα δώσω λογαριασμό σε αυτούς. Μάλιστα σε ένα πρόσφατο δικό μου Post κάποιος απαντούσε και σε όλες τις ερωτήσεις στα διάφορα σχόλια, μάντευε και με σιγουριά και το κόστος του όλου εγχειρήματος και άλλα πολλά. Αλλά όλα αυτά που εγώ τα χαρακτηρίζω τοξικά προσωπικά τα έχω ξεπεράσει και κοιτάω μόνο μπροστά για αυτό και δεν απαντάω και ότι θετικό μπορώ να πάρω από οποιαδήποτε κατάσταση είτε αυτή είναι θετική είτε περισσότερο αν είναι αρνητική το κάνω. Και σας το λέει αυτό κάποιος που όπως και πολλοί μάλιστα είχε δυσκολίες στην ζωή του και μάλιστα δύο χρονιές σερί το 20 και το 21, την μία με Covid και την μία με τροχαίο βρέθηκα πολύ κοντά στην άλλη ζωή….. Για αυτό καλοί μου φίλοι η ζωή είναι μικρή και σύντομη για αυτό δώστε χαμόγελο και θετική ενέργεια στους γύρω σας.

Διότι όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς και ότι γυμνάσεις αυτό θα καρπωθείς. Όπως ακριβώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την Vo2 Max για παράδειγμα ή πάμε στο γυμναστήριο και γυμνάζουμε δικεφάλους, στήθος και αναλόγως έχουμε βελτίωση, έτσι είναι ο άνθρωπος. Γυμνάζεις γκρίνια, απαισιοδοξία, κακία, μίρλα αυτά θα καρπωθείς και στην ζωή.

Αυτά για τα Social και επαναλαμβάνω πως για αυτό λέγονται Social και ειδικά στις δρομικές ομάδες, ότι έχει σχέση με τρέξιμο μην διστάζετε να το ποστάρετε. Τα όποια κακά σχόλια υπάρχουν μην τα δίνετε σημασία και κοιτάτε μπροστά.

Κάτι ακόμα. Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα για κάποιον καλεσμένο που θα θέλατε να ακούσετε μέσα από αυτό εδώ το Podcast στείλτε μου μήνυμα και θα προσπαθήσω εν ευθέτω χρόνο να το υλοποιήσω.

Επίσης και επειδή το καλοκαίρι χρειάζεται και εγώ να πάρω κάποιες ανάσες τον μήνα Αύγουστο δεν θα βγάλω νέα επεισόδια, αλλά θα ανεβάσω ως επανάληψη κάποια από τα προηγούμενα επεισόδια, έτσι για να φρεσκαριστεί λιγάκι η μνήμη μας από τις πολύτιμες συμβουλές των εκλεκτών καλεσμένων μας.

Κλείνοντας για άλλη μια φορά να σας υπενθυμίσω για τα μπλουζάκια του Podcast ότι μπορείτε πλέον να τα παραγγέλνετε με το δικό σας όνομα από την εταιρεία Athlon.gr με έδρα την Αθήνα, ενώ για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας θα έχετε έξτρα έκπτωση 10% αν χρησιμοποιήσετε τον κωδικό oladromos23 με λατινικούς χαρακτήρες. Τα μπλουζάκια είναι All Over Print και τεχνολογίας Dry-Fit ή Cool Max. Εσείς διαλέγετε τι θέλετε, ενώ στα σχόλια της παραγγελίας μπορείτε να προσθέσετε και το όνομα σας ή ότι άλλο θέλετε που θα εκτυπωθεί στο πίσω μέρος. Και τα δύο μπλουζάκια πάντως που είδα από κοντά είναι πολύ ωραία. Πάμε φίλοι μου όλοι μαζί από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και όπου αλλού βρίσκεστε εσείς, να γίνουμε μια μεγάλη δρομική κοινότητα με κοινό παρονομαστή τα μπλουζάκια μας! Φορέστε τα, δώστε χρώμα στις προπονήσεις σας και ανεβάστε φωτογραφίες στα Social να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε!

Μέχρι την επόμενη φορά, Να είμαστε καλά να είμαστε υγιείς και να κάνουμε πάντα αυτό που αγαπάμε και αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρεία Athlon στον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.

Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/